Ако скоро си научил, че си ХИВ-позитивен

Обърни се към нас

 

Изследването за ХИВ и получаването на положителен резултат може да се окаже тежко изпитание. За повечето хора положителният резултат от изследването за ХИВ е шокираща новина, която може да доведе до тежки емоционални последствия за самия човек, за неговото семейство, за взаимоотношенията с околните, за осмислянето на живота и бъдещето като цяло.

 

Когато си разбрал, че си ХИВ-позитивен, навярно си започнал да си задаваш купища въпроси като „Какво ще се случи с мен сега?”, „Да кажа ли на някого?”, „Има ли лечение?”... Сигурно си почувствал, че има твърде много въпроси, на които трябва да си отговориш, но не знаеш откъде да започнеш.

 

Най-важното, което искаме да ти кажем в този момент, е че не си сам. Обърни се към нас! При нас можеш да потърсиш отговори на голяма част от въпросите си, свързани с лечението и живота с ХИВ, от хора вече преживели това, през което преминаваш в момента и да се увериш, че с ХИВ можеш да водиш нормален и пълноценен живот.

 

Добрата новина е, че днес перспективите пред хората, живеещи с ХИВ са отлични. Лечението осигурява добро качество на живот, което ще ти позволи да продължиш да следваш и реализираш плановете си, както в личен, така и в професионален аспект. ХИВ не е пречка да упражняваш избраната от теб професия, да имаш активен социален живот, да създадеш дом и семейство, да се наслаждаваш на здравословен сексуален живот, да остарееш в добро здраве.

 

На кого да споделиш, че си ХИВ-позитивен, остава твой личен избор. Не си длъжен да споделяш на никого, ако не се чувстваш готов за това, особено на хора, които смяташ, че няма да те подкрепят, които могат да бъдат осъдителни спрямо теб и дори да разгласят диагнозата ти. Твоя отговорност остава обаче да се погрижиш да не предадеш вируса на друг.

 

Ние те очакваме и искаме също да знаеш, че гарантираме пълна конфиденциалност на всеки, който е пожелал да се свърже с нас.

 

С най-добри пожелания,
Екипът на фондация „И”