Фондация „И” се включва в изпълнението на Националната програма за ХИВ

14 ноември 2019

 

Фондация „И” се включи в изпълнението на Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции в Република България в градовете София и Варна по обявена от Министерство на здравеопазването обществена поръчка в края на 2018 г.

 

В град София за изпълнител на обществената поръчка в края на месец юни 2019 г. бе определен Консорциум „И.З.И.” ДЗЗД – обединение на три неправителствени организации – сдружение „Здраве без граници”, фондация „Инициатива за здраве” и фондация „И”. Периодът на изпълнение на поръчката е 12 месеца и включва: 1) работа на терен по превенция на ХИВ сред три ключови общности – инжекционно употребяващи наркотици, мъже, които имат сексуални контакти с други мъже, и жени и мъже, предлагащи сексуални услуги, 2) услуги по анонимно и безплатно изследване и консултиране за ХИВ, хепатит С и сифилис сред трите общности и 3) пакетна услуга „водене на случай” при хора с потвърден положителен резултат за ХИВ.

 

Като част от Консорциум „И.З.И.” ДЗЗД, фондация „И”, чрез консултативния си кабинет за хора, живеещи с ХИВ в град София, поема изпълнението на пакетната услуга „водене на случай” при хора с потвърден положителен резултат за ХИВ. Повече за изпълнението на обществената поръчка в град София, прочетете тук.

 

В град Варна за изпълнител на обществената поръчка в края на месец юни 2019 г. бе определено сдружение „Съучастие”. Периодът на изпълнение и заложениете дейности са аналогични на тези за град София. Фондация „И” е привлечена като партньор в изпълнението на поръчката, като консултативният кабинет за хора, живеещи с ХИВ на фондацията в град Варна поема изпълнението на пакетната услуга „водене на случай” при хора с потвърден положителен резултат за ХИВ.

 

Подробна информация за обществената поръчка с предмет „Избор на изпълнители на дейности по превенция на ХИВ и СПИ сред целевите групи във връзка с изпълнението на Национална програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции в Република България за периода 2017 – 2020 г.” е налична на сайта на Министерство на здравеопазването тук.